//
du läser...
Main

Saab besegrar döden. Igen!

Victor Muller gör det igen! Saab får en ny livflotte.

Turerna runt Saab har varit många, och det är nog fler än en som har gett upp hoppet vid någon tidpunkt och sett konkursen som oundviklig.

Men en sak man kan lära sig från denna turbulenta tid är att man inte ska undervärdera Victor Mullers förmåga att få fram livflottar. Nu senast två stycken.

AB rapporterar att EIB äntligen godkänner Saabs fastighetsaffär som ska dra in 225 miljoner kronor. Men svenska regeringen samt Riksgälden måste fortfarande godkänna affären innan den kan bli av. Planen är att Hemfosa ska ta över 51,1 procent av fastighetsbolaget Saab Property, och sen hyra ut lokalerna till Saab.

E24 i sin tur rapporterar att kinesiska Pang Da och Youngman har skrivit under papper om att producera tre nya bilar åt Saab. 9-1, 9-3 samt 9-7.

Men innan affären, värd 245 miljoner euro, kan bli av måste den godkännas av såväl svensk som kinesisk regering. Avtalet håller dörren öppen för den kontroversielle affärsmannen Vladimir Antonov, och källor med insyn säger att regeringen, trots en annan officiell åsikt, är fortsatt skeptiska till Antonov som delägare i Saab.

Samma källor ger sken av att skepticismen dessutom kan ha djupare rötter inom regeringen. Nämligen omställningen av svenskt näringsliv från produktionssamhälle till tjänstesamhälle. Detta är något som Aktiv Media tillsammans med sina kontakter inom PsiMG kommer undersöka vidare.

Läs mer: dn1 dn2 sr1 sr2 svd

Annonser

Diskussion

En reaktion på ”Saab besegrar döden. Igen!

  1. Victor Muler skall få svensk medborgarskop och tittel som årets svensk och staten skall kontakta kinesisk regering kineserna bra för volvo då är de bra nog for saab och hoppas att saab byter nam till swedish automobile man har smuts kastat den fina namnet och den skall föddas på nytt

    Publicerat av jag | juli 7, 2011, 7:23 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: